Navigatie

Onderhoud

Hier tips om de stoerebroodplank te onderhouden. 

Onze houten planken zijn een natuurproduckt. Dit betekent dat de plank wat grillige, natuurlijke eigenschappen heeft. 

Een houten snijplank werkt onder invloed van vochtigheid en temperatuur. Daarmee bedoelen we dat de plank iets krimpt en uitzet, hierdoor kunnen scheurtjes ontstaan. 

Schoonmaken van de plank kun je het beste doen door de plank onder de kraan af te spoelen, vegen met een afwasborstel. Afwasmiddel gebruik je na het snijden van rauw vlees, gevogelte of vis. Droog de plank af, zet rechtop weg (de nerf verticaal).

Een houten snijplank zet je niet in de vaatwasser. 

Naast het schoonhouden moet je af en toe de plank olien. Dit zorgt voor een beschermlaag. Gebruik amandel, zonnenbloem of druivenpitolie. Olijfolie is minder geschikt, dit wordt plakkerig. 

Af en toe groot onderhoud, voordat je gaat olien smeer je de plank in met citroesap of witte azijn, hier bovenop strooi je zout. Wijf dit in en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel de plank af en wrijf de plank droog, laat de plank goed drogen en verzadig de plank met olie.Doe dit afhankelijk van gebruik elke 2 tot 4 maanden. 

 

Contact

Heeft u vragen? Bel naar 072 562 0850 of kom langs in onze werkplaats en showroom (Robbenkoog 13 in Alkmaar)

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2018 Stoere broodplanken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel